Девальвація позитивно вплинула на українські яблука

Девальвація позитивно вплинула на українські яблука

Укрінформ
Девальвація гривні дозволила українським виробникам відчути себе впевненіше на внутрішньому ринку: внаслідок підвищення ціни на імпортні яблука активізувались продажі місцевої продукції.

Про це пише Онлайн-Експрес з посиланням на дослідження АПК-Інформ.

З грудня українські імпортери періодично робили спроби постачати яблука з Польщі, проте в останні кілька днів в умовах девальваційного процесу постачальники втратили інтерес до цього напрямку через високі фінансові ризики.

За словами трейдерів, сьогодні імпортні яблука не можуть конкурувати з місцевою продукцією за ціною. Незважаючи на скасування додаткового 10-відсоткового імпортного збору в Україні, що вступив у дію 2016 року, яблука з ЄС залишаються неконкурентоспроможними на українському ринку.

Зокрема, собівартість польських яблук в Україні сьогодні складає мінімум 13,5 грн/кг, а відпускні ціни імпортерів формуються в діапазоні 14-15 грн/кг. Для порівняння: якісне українське яблуко пропонуєть в середньому по 10 грн/кг, при цьому фермери поступово підвищують ціни на якісний товар, запевняє веб-видання

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-