Яресько у Давосі зустрілася зі світовими економічними лідерами

Яресько у Давосі зустрілася зі світовими економічними лідерами

Укрінформ
Міністр фінансів України Наталія Яресько взяла участь в неформальній зустрічі світових економічних лідерів у Давосі.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Говорили про наслідки уповільнення зростання глобальної економіки, зниження цін на споживчі товари, а також обговорили необхідність пришвидшення процесу реформ задля забезпечення можливостей для економічного процвітання", - написала вона.

За словами Яресько, суботу вона розпочала з офіційного сніданку у колі колег, міністрів фінансів та голів центробанків інших держав: "Було дуже приємно поспілкуватися та обговорити останні економічні тенденції, поділитися досвідом в управлінні державними фінансами. Зокрема, обговорили необхідність запровадження технологічних інновацій у фінансовій системі, мала змогу розповісти, як ми впроваджуємо новітні технології у цій сфері в Україні".

Крім того, глава Мінфіну зустрілася з президентом корпорації Microsoft International Жаном-Філіппом Куртуа. "Технології та інновації є ключовим елементом для держави для забезпечення ефективного надання державних послуг", - сказала Яресько.

Вона також поспілкувалася з міністром міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд. "Сьогодні мала приємну зустріч з міністром міжнародної торгівлі Канади та своєю хорошою давньою подругою Chrystia Freeland", - написала Яресько.

"Висловили очікування якомога швидшого закінчення роботи та вступом у дію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Обговорили можливості подальшої підтримки України на шляху до відновлення економічного зростання. Крім того, попросила про підтримку Канадою України в ВТО у торговельному конфлікті з Росією", - повідомила глава Мінфіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-