Президент Киргизстану розірвав угоду з Росією про будівництво ГЕС

Президент Киргизстану розірвав угоду з Росією про будівництво ГЕС

Укрінформ
Президент Киргизстану підписав денонсацію міжурядових угод з Росією про будівництво та експлуатацію ГЕС Камбар-Ата-1 і Верхнє-Наринського каскаду гідроелектростанції.

Про це повідомляє прес-служба президента Алмазбека Атамбаєва.

Згідно з законами, Міністерству закордонних справ Киргизької Республіки в установленому порядку доручено повідомити уряду Російської Федерації про денонсацію зазначених угод.

Заступник міністра економіки Киргизстану Айбек Калієв раніше заявляв, що через «несприятливу економічну ситуацію» в Росії компанія «Інтер РАО» і холдинг «РусГідро» не зможуть виконати своїх зобов'язань щодо будівництва гідроенергетичного проекту.

Крім того, Киргизька редакція Азаттика повідомила, з посиланням на слова заступника міністра економіки Нурлана Садикова, що Киргизстан має виплатити Росії 37 мільйонів доларів за односторонню денонсацію угод щодо будівництва Камбаратинської ГЕС-1 і Верхнє-Наринського каскаду ГЕС. При цьому він не повідомив, звідки уряд Киргизстану, що має фінансові труднощі, візьме ці гроші.

Киргизстан і Росія підписали угоду про будівництво гідроенергетичних проектів у 2012 році під час візиту Володимира Путіна в Бішкек. Передбачалося, що будівництво Камбаратинської ГЕС-1 вартістю три мільярди доларів зі зразковою потужністю 1 860 мегават (МВт) здійснюватиметься компанією «Інтер РАО», а спорудженням чотирьох гідроелектростанцій Верхнє-Наринського каскаду вартістю близько 727 мільйонів доларів і загальною потужністю приблизно 237,7 МВт займеться холдинг «РусГідро». Проте ще на початку 2013 року компанія «Інтер РАО» повідомила про брак коштів для будівництва Камбаратинської ГЕС-1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-