У Росії 5 тонн білоруського м'яса зіпсували на кордоні і повернули власнику
Про це повідомляє білоруський портал TUT.BY.
18 січня у прикордонному пункті пропуску "Червона Гірка" "інспекторами проведена денатурація м'ясної сировини загальною вагою 5 тонн", - йдеться в повідомленні. (Денатурація – зміна якостей та смаку харчового продукту, щоб зробити його непридатним для вживання - ред.).
Причиною такої поведінки із продуктом став "факт ввезення в Росію з боку Білорусі продукції без ветеринарних супровідних документів і ознак проведення ветеринарно-санітарної експертизи", - кажуть у "Россільгоспнагляді".
У відомстві запевнили, що транспортування м'яса здійснювалося у непристосованих автомобілях, в умовах, які "не відповідають ветеринарно-санітарним вимогам", та ще й "з порушенням температурного режиму".
Яловичину облили діамантовою зеленню, більше відомою як «зеленка», і повернули в машинах власників назад у Білорусь.
Фото: прес-служба Россільгоспнагляду