Валютна гойдалка в Україні буде ще 2-3 місяці - експерт

Валютна гойдалка в Україні буде ще 2-3 місяці - експерт

Укрінформ
Курсова турбулентність в Україні триватиме протягом найближчих 2-3 місяців, а значення курсу може сягати 30 грн за долар.

Про це розповів економіст, виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я б сказав, ми побачимо курсову турбулентність протягом найближчих двох-трьох місяців. Значення курсу можуть бути різними. Я б навіть не виключав, що вони можуть коливатися навколо 30 гривень за долар. Але водночас, якщо спрацює хоча б один з групи позитивних чинників, то буде негайний відкіт курсу до тих значень, які ми бачили з вами в грудні минулого року", - сказав Устенко.

  Він пояснив, що маються на увазі такі позитивні чинники, як отримання нового траншу від МВФ, активізація реформ в країні, стабілізація або помітне поліпшення ситуації на сході країни.

Також експерт порадив українцям не панікувати, не намагатися щось виграти на курсі гривні, а тримати гроші в банках.

"Тримати гроші дома - значить наражати їх на сумнівний ризик, пов'язаний із зростанням злочинності в країні. Якщо зважити загрозу згаяти час на те, щоб повернути свої кошти у разі закриття банку, або втратити їх через розгул криміналітету в країні, правильніша порада - це банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-