У Мінекономіки розповіли, як РФ перекриває український транзит до Азії

У Мінекономіки розповіли, як РФ перекриває український транзит до Азії

Укрінформ
При Мінекономрозвитку створили оперативний штаб реагування на застосування РФ заборон та обмежень імпорту українських товарів та їх транзиту, до якого увійшли представники профільних відомств.

Про це у вівторок інформує прес-служба Мінекономіки.

За оперативною інформацією, яка є у розпорядженні штабу, кордон РФ (25 пунктів пропуску, 9 з них у зоні АТО) закритий для транзиту українських товарів у Казахстан.

"Транзит в Казахстан можливий тільки через 2 пункти пропуску на кордоні Білорусь - РФ: Красноє (автомобільний) та Смоленськ-Сортувальна (залізничний). Українські автомобілі затримуються на невизначений термін на російській стороні вже після проходження білорусько-російського кордону", - йдеться у повідомленні.

Як виявилося, під російську заборону транзиту через кордон Україна – РФ  потрапляють також товари з інших країн, які рухалися територією України: "Кордон Білорусь - РФ не пройшли 20 вагонів із товарами з ЄС і Молдови".

"Для українських експортерів при зміні транзитного маршруту у країни Центральної Азії через територію Білорусі і Росії "додаткове плече" через Білорусь сягає від 600 до 1100 км, а транспортні витрати зростають на 23%-50%, залежно від номенклатури товару", - зазначили у прес-службі Мінекономіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-