Ізраїльські компанії торгують із Кримом на свій ризик - посол

Ізраїльські компанії торгують із Кримом на свій ризик - посол

Укрінформ
Ізраїль має чітку позицію щодо Криму, тож ізраїльські компанії, які продовжують торгівлю на окупованому півострові, роблять це на свій страх і ризик.

Про це на засіданні прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські.

"У нас дуже чітка позиція щодо Криму, і ми постійно поширюємо інформацію про те, що ті компанії або фізичні особи, які в'їжджають в Крим з порушенням українського законодавства і які ведуть там якісь роботи, скоюють злочин за законами України", - сказав він.

Бєлоцерковські додав, що, на його переконання, ця позиція досить добре знайома переважній більшості людей в Ізраїлі. Водночас він зауважив, що його країна, як і Україна, є демократичною державою, тож ті компанії, які не виконують вказівок уряду Ізраїлю, "беруть ризик на себе".

"Як ви знаєте, це не тільки ізраїльські компанії. Я тільки сьогодні читав, наприклад, про приїзд до Криму членів чеського парламенту, до того були члени французького парламенту. Тобто контролювати на сто відсотків дуже важко. Але, я думаю, наше завдання - довести до відома цих людей і цих компаній, що цей їхній вчинок може бути покараний", - резюмував посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-