За найдешевшу нафту вже не дають і цента

За найдешевшу нафту вже не дають і цента

Укрінформ
У США компанія Flint Hills Resources згодна купити нафту сорту North Dakota Sour, якщо їй доплатять за неї по $0,5 за барель.

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на корпоративний прайс-лист.

"У США нафти так багато і вона так подешевшала, що як мінімум один покупець каже: він буде брати один із сортів низькоякісної нафти лише за умови, якщо йому ж і доплатять", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в січні 2014 року марка North Dakota Sour  коштувала $47,6, але до січня 2015 року подешевшала до $13,5/бар.

North Dakota Sour є вкрай низькоякісним сортом з високим вмістом сірки. Як розповів агентству виконавчий віце-президент Даласької компанії Turner Mason Джон Ауерс, з 2011 року компанія Enbridge перестала надавати свої нафтопроводи для високосірчистої нафти, і її доводиться вивозити вантажним і залізничним транспортом, що значно підвищує витрати.

"Негативна ціна пояснюється дефіцитом трубопровідних потужностей для цього конкретного сорту вкрай низькоякісної нафти. Але ця історія підкреслює, яке безвихідне становище склалося в нафтовій галузі США. Еталонні ціни на нафту в США за останні 18 місяців впали більш ніж на 70%, західнотехаська нафта з доставкою в лютому в понеділок впала на Нью-Йоркській торговій біржі до 28,36 доларів за барель - це найнижчий з жовтня 2003 року рівень для добової торгівлі", - йдеться в статті.

Видання пише, що торік в канадському центрі нафто- і газовидобутку Едмонтон пропан протягом трьох місяців продавався за негативною ціною, тобто продавці доплачували покупцям.

За словами Джона Ауерса і президента Lipow Oil Associates з Х'юстона, якщо виробникам доводиться платити за те, щоб у них купили нафту, залишається тільки один вихід - припинити видобуток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-