Україна офіційно скасувала спецмита на деякі білоруські товари

Україна офіційно скасувала спецмита на деякі білоруські товари

Укрінформ
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України оприлюднила своє рішення про скасування спецмита на деякі білоруські товари.

Про це йдеться в повідомленні комісії, опублікованому в Урядовому кур'єрі.

"Комісія прийняла рішення від 13.01.2016 № 349, згідно із яким зупинила дію рішення Комісії від 13.11.2015 № 345 "Про застосування адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Республіки Білорусь щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України - підприємств кондитерської та пивоварної галузей" до 1 травня 2016 року", - зазначається у повідомленні.

Рішення Комісії набирає чинності з дня опублікування цього повідомлення.

Нагадаємо, напередодні МЗС Білорусі заявило, що країна вітає це рішення. Водночас, як підкреслила білоруська сторона, офіційної інформації з цього питання у неї немає.

Відповідно до Закону України «Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту» та Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність», Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі обговорила подані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали щодо результатів проведення консультацій з компетентними органами Республіки Білорусь, метою яких було врегулювання спірної ситуації, а також позицію суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування щодо встановлення фактів дискримінаційних та/або недружніх дій з боку Республіки Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-