Україна і Єгипет наторгували минулого року майже мільярд доларів

Україна і Єгипет наторгували минулого року майже мільярд доларів

Укрінформ
Про подальші шляхи розширення співробітництва у сільськогосподарській сфері говорили у четвер у Берліні глави сільськогосподарських відомств України Олексій Павленко і Єгипту Ессам Осман Фаєд.

Зустріч відбулася в рамках найбільшого сільськогосподарського ярмарку «Зелений тиждень», що відкривається у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Україна готова налагоджувати регулярні постачання сільськогосподарській продукції до Єгипту, у першу чергу, зернових, продукції тваринництва, олії, кондитерських виробів і молочної продукції», - сказав Павленко.

Він повідомив, що за 11 місяців 2015 року обсяг торгівлі агропродукцією між двома країнами становив 941,9 млн дол. при тому, що експорт України досягнув  908,2 млн дол., імпорт – 33,8 млн дол.

Нагадаємо: основною товарною позицією українського експорту Каїра є зернові (682 млн дол.), олії (74,5 млн дол.), тютюн і тютюнові вироби (62,3 млн), а також насіння олійних культур (32,4 млн). Торік Україна почала продавати до Єгипту також тваринні масла (4,3 млн дол.), а експорт живих тварин наростила у 8 разів - до 13,4 млн.

З Єгипту Україна імпортує плоди, горіхи і цедру (31 млн долл) і овочі, рослини і коренеплоди – (0,5 млн дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-