Японські компанії можуть долучитися до будівництва метро на Троєщину

Японські компанії можуть долучитися до будівництва метро на Троєщину

Укрінформ
Україна продовжить реалізацію великих інфраструктурних проектів національного значення за допомогою пільгових кредитів від Японії.

Про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка з генеральним директором Європейського бюро МЗС Японії Хаджіме Хаяші, повідомляє Урядовий портал

«Геннадій Зубко та Хаджіме Хаяші обговорили можливість участі японських кампаній у проектах завершення будівництва мосту через Дніпро та будівництва станції метрополітену на Троєщину від станції метро Радужна до станції метро Тараса Шевченко», - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили підтримку Японією реформ в Україні та надання їй необхідної допомоги в рамках співробітництва в Групі підтримки України, створеної на рівні послів країн «Великої сімки» в Києві. Була обговорена можливість проведення консультаційних зустрічей українських міністрів із цією групою, яку очолює Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі, для обговорення питань проведення реформ за конкретними напрямками.

Зубко також наголосив, що не менш важливим напрямом є співпраця в енергетичній сфері, зокрема, впровадження в Україні японських передових технологій «Clean Coal» з покращення ефективності вугільних теплоелектростанцій в Україні. «Ми розраховуємо на успішність реалізації першого проекту із заміни парової турбіни на Трипільській ТЕС», - сказав він.

Віце-прем'єр нагадав, що завдяки пільговому кредиту від Японії реалізовується проект з модернізації Бортницької станції аерації.

Нагадаємо, у 2016 році Японія головує у «Великій сімці» і висловила готовність докладати активних зусиль для підтримки проведення реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-