Укрнафта підтвердила судову тяганину з РФ у Гаазі

Укрнафта підтвердила судову тяганину з РФ у Гаазі

Укрінформ
В "Укрнафті" прокоментували інформацію про арбітражний розгляд проти Російської Федерації у Гаазькому суді.

Як повідомила прес-служба підприємства, позов дійсно вже у суді.

"ПАТ "Укрнафта" підтверджує інформацію щодо ініціювання арбітражного розгляду проти Російської Федерації Постійного третейського суду в Гаазі. Інформація про процесі опублікована на офіційному сайті суду: www.pcacases.com/web/search/", - йдеться у повідомленні.

В "Укрнафті" зазначили, що це арбітражне розгляд ініційовано 15 червня 2015 року з метою отримання компенсації за незаконне захоплення автозаправних станцій компанії на території Кримського півострова, який був окупований і анексований Російською Федерацією у 2014 році.

"Підставою для звернення до суду стала двостороння угода про захист інвестицій між Україною і Російською Федерацією 1998 року, згідно з якою кожна зі сторін взяла на себе зобов'язання не націоналізувати чи експропріювати інвестиції, вкладені інвесторами іншої сторони, без своєчасної виплати справедливої компенсації. Однак, незважаючи на офіційну вимогу від ПАТ «Укрнафта», Російська Федерація відмовилася виплатити компенсацію за захоплення АЗС та іншого майна компанії в Криму і місті Севастополі", - пояснили у прес-службі.

"Укрнафта" належить наполовину Україні (50% + 1 акціями володіє НАК "Нафтогаз"), ще близько 43% контролює олігарх Ігор Коломойський.

Раніше повідомлялося, що суду Гаазі погодився розглянути позов Коломойського до РФ. До березня сторони повинні представити свої аргументи. Коломойський ще рік тому - 9 січня 2015 - також звернувся в міжнародний арбітражний суд у Гаазі з позовом проти РФ про захист своїх інвестицій в аеропорту "Бельбек" в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-