Укрнафта подала позов проти Росії до Гаазького трибуналу

Укрнафта подала позов проти Росії до Гаазького трибуналу

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" звернулася до міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration, Нідерланди) з позовом проти Росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду, зареєстрованого під номером 2015-34.

Як зазначається, справа очікує на розгляд. Деталі позовних вимог на сайті суду не розкриваються.

"Укрнафта" у своєму позові посилається на Угоду між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27 листопада 1998 року, а також на регламент UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law, Комісія ООН з міжнародного торгового права).

Аналогічні позови проти Росії подані також від компаній Novel-Estate, Stabil, Stemv Group, "Кіровоград-Нафта", "Крим-Петрол", "Пірсан", "Трейд-Траст", "Елефтерія", "ВКФ Сатек", "Рустел","Рубенор".

Нагадаємо, "Укрнафта" належить наполовину Україні (50%+1 акцією володіє НАК "Нафтогаз"), ще близько 43% контролює олігарх Ігор Коломойський.

Раніше повідомлялося, що суд у Гаазі погодився розглянути позов Коломойського до РФ. До березня сторони повинні надати суду свої аргументи. Коломойський ще рік тому - 9 січня 2015 року - також звернувся в міжнародний арбітражний суд у Гаазі з позовом проти РФ про захист своїх інвестицій у аеропорт "Бельбек", що знаходиться в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-