Нацбанк перекрив платіжні операції 24NONSTOP

Нацбанк перекрив платіжні операції 24NONSTOP

Укрінформ
Національний банк України припинив переказ коштів в мережі терміналів 24NONSTOP, які раніше СБУ звинувачувала в фінансуванню тероризму.   

Про це повідомляється на сайті НБУ

"Рішення про застосування такого заходу впливу регулятор прийняв, керуючись пунктом 41.6 статті 41 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", за порушення вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем та нормативно-правових актів Національного банку України, що містять вимоги щодо зупинення здійснення фінансових операцій", - аргументує прес-служба. 

Прес-служба нагадує, що роботу мережі терміналів було зупинено 5 січня 2016 року. 

"Національний банк України зобов'язав ТОВ "Ай Ті Фінанс" повідомити учасників внутрішньодержавної платіжної системи 24NONSTOP про зупинення здійснення ними переказу коштів у цій системі. Діяльність внутрішньодержавної платіжної системи  24NONSTOP зупинено з 05.01.2016 до усунення ТОВ "Ай Ті Фінанс" порушень законодавства", - зазначається в повідомленні. 

Нагадаємо, що наприкінці жовтня працівники СБУ прийшли до офісу великої мережі платіжних терміналів 24nonStop та вилучили у компанії сервери. Підставою для обшуку стало рішення суду, причина - кримінальна справа за ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансуванню тероризму), компанія нібито співпрацювала з ДНР і ЛНР. Мережа з 7500 терміналів відтоді припинила роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-