Газпром відмовився від туркменського газу

Газпром відмовився від туркменського газу

Укрінформ
Російський газовий монополіст Газпром припинив закупівлі туркменського газу.

Про це повідомляє "Рейтер" з посиланням на Туркменгаз.

"Туркменгаз повідомляє, що один з партнерів російське підприємство Газпромекспорт повідомило про припинення у січні 2016 року прийому туркменського природного газу. В основі такого рішення лежить зміна кон'юнктури на міжнародному газовому ринку, а також окремі економічні та фінансові питання, що виникли у Газпромекспорту", - йдеться в повідомленні.

Туркменгаз заявив про готовність до проведення переговорів з Газпромекспортом "з широкого комплексу питань".

Як заявив у коментарі "Еху Москви" партнер консалтингової компанії RusEnergy Михайло Крутіхін, Газпрому не потрібний туркменський газ, і концерн вже давно не виконував свої зобов'язання за контрактом.

До світової економічної кризи 2008 року Росія була основним покупцем туркменського природного газу. Тоді Туркменістан поставляв до Росії близько 50 мільярдів кубічних метрів природного газу на рік. Криза скоротила ці обсяги до 10 мільярдів кубометрів на рік, а у 2015 році вони впали до 4 мільярдів кубометрів.

Влітку Газпром зажадав від туркменського постачальника зміни умов контракту купівлі-продажу, а Туркменістан, найбільший після Росії експортер природного газу в колишньому СРСР, звинуватив Газпром у тому, що той не платить за отриманий газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-