Мінагрополітики пригрозило міжнародними санкціями за

Мінагрополітики пригрозило міжнародними санкціями за "пропиту" Масандру

Укрінформ
Особи, які незаконно працюють на керівних посадах у Державному концерні «Національне виробничо-аграрне об'єднання «Масандра» та причетні до знищення колекції унікальних вин, нестимуть за це кримінальну відповідальність.

Так у Міністерстві аграрної політики та продовольства України прокоментували рішення окупаційної адміністрації «Масандри» про продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин.

«Попереджаємо співробітників підприємства про кримінальну відповідальність, передбачену за незаконні розпродажі національного надбання України, яким є винна колекція «Масандри». Йдеться, у тому числі, про застосування міжнародних санкцій», - зазначив радник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Лієв.

Він також застеріг можливих покупців вин з колекції «Масандри», що подібні дії будуть кваліфіковані відповідно до українського та міжнародного законодавства.

«Ми впевнені, що поважні міжнародні і російські колекціонери здають собі справу в тому, що ризикують потрапити під дії міжнародних санкцій за незаконні економічні дії у анексованому РФ Криму. Україна разом з партнерами з ЄС і США має широкі можливості відслідковувати подібні аукціони і формувати на основі їхніх результатів уточнені санкційні списки», - підкреслив Лієв.

Нагадаємо, у Криму окупанти оголосили про продаж колекційних вин відомого підприємства «Массандра». Йдеться про рідкісні вина, у тому числі 1930-40-х років. Перша партія, яку планують реалізувати окупанти, налічує близько 13 тисяч пляшок.

За словами так званого директора «ПАТ Массандра» Яніни Павленко повідомила, що зробить усе, щоб зберегти колекцію вин для наступних поколінь.

"Ми не ставимо перед собою мету розпродати колекцію «Масандри», раритерні зразки будуть продані «виключно на відкритих аукціонах».

Як повідомляв Укрінформ, в останній, грудневий список санкцій США проти Росії потрапив ряд кримських підприємств, у тому числі агрофірма «Магарач», «Масандра», «Азовський лікеро-горілчаний завод" і компанія з виробництва шампанського "Новый свет".

Нагадаємо, після окупації Криму Росією в 2014 році «Масандра» була незаконно націоналізована і перейшла до управління справами президента Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-