Гонтарева сказала, що загрожує гривні

Гонтарева сказала, що загрожує гривні

Укрінформ
Національний банк України вважає реалістичним прогноз курсу гривні на 2016 рік на рівні 24,1 гривні за долар, який закладено в держбюджет на наступний рік.

Про це на прес-конференції сказала голова Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Однак глава НАцбанку не виключає, що ряд зовнішніх та внутрішніх факторів можуть чинити тиск на національну валюту.

"Мінфін заклав курс (у держбюджеті на 2016 рік. - ред.) на рівні 24,1 грн за долар. Зі свого боку, Національний банк вважає такий прогноз реалістичним, але усвідомлює ризики, які можуть стати на заваді його стабілізації. Під цими ризиками ми розуміємо зовнішні та внутрішні фактори, які знаходяться поза зоною монетарної політики. Мова йде про погіршення зовнішньої кон'юнктури міжнародних ринків", - зазначила голова НБУ.

За її словами, останнім часом ціни на сировинні товари українського експорту демонстрували низхідну динаміку, також Федеральна резервна система США розпочала політику підвищення відсоткової ставки, що не може не викликати напруження на міжнародних ринках капіталу.

"Відповідно, країни, що розвиваються, до яких належить і Україна, стикатимуться зі зростаючою вартістю залучень та тиском на свої валюти. Не слід забувати й про ймовірність закриття вільного доступу вітчизняних експортерів на ринок Росії. Зазначені ризики можуть відобразитися на показниках платіжного балансу, а відповідно, й на курсі гривні і показниках інфляції", - додала Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-