Яресько хоче новий документ про бюджет: для кредиту у €600 млн

Яресько хоче новий документ про бюджет: для кредиту у €600 млн

Укрінформ
Міністерство фінансів України пропонує запровадити чіткий перелік випадків, за яких можна було б вносити зміни до держбюджету протягом року.

Про це на прес-конференції керівництва Міністерства фінансів щодо проекту державного бюджету України на 2016 рік сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку міністра, такий захід дасть змогу убезпечити країну від неправомірного роздування державних витрат у майбутньому.

"Нестачу коштів для фінансування видатків доводилося перекривати або збільшенням запозичень, або просто наприкінці кожного року переходити в режим ручного управління бюджетними коштами. Аби убезпечити країну від неправомірного роздування державних витрат у майбутньому, ми пропонуємо запровадити чіткий перелік випадків, за яких можна було б вносити зміни до держбюджету протягом року", - зазначила Яресько.

За її словами, народні депутати зможуть вносити зміни до бюджету лише за погодженням з Міністерством фінансів і лише в рамках перерозподілу коштів в межах існуючих державних видатків.

"Зокрема, якщо зміни до бюджету пов'язані зі зміною показників дефіциту або макропрогнозів, право вносити такі зміни буде виключно у Кабінету Міністрів і виключно у разі перевиконання за три квартали або недоотримання за результатами кварталу доходів бюджету", - наголосила Яресько.

На думку міністра фінансів, ця норма допоможе запобігти неконтрольованому зростанню державних видатків і, як наслідок, зростанню державного дефіциту протягом року, що, у свою чергу, призводить до понаднормового збільшення державного боргу. "Таким чином, ми тримаємо баланс не тільки в той момент, коли ми приймаємо бюджет, а й протягом року", - наголосила Яресько.

Також, на думку міністра, ця норма є необхідною умовою для отримання від Європейського Союзу траншу кредиту у розмірі 600 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-