Насіров спростував чутки про припинення відшкодування ПДВ Метінвесту

Насіров спростував чутки про припинення відшкодування ПДВ Метінвесту

Укрінформ
Жодного збою в роботі автоматичного відшкодування ПДВ немає, тому повідомлення про припинення відшкодування холдингу "Метінвест" податку - чутки, які дискредитують роботу відомства.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Автоматичне відшкодування (ПДВ - ред.) відбувається 15 числа місяця, та на сьогодні реєстру Казначейства України ще не подано. Жодного збою в системі електронного адміністрування ПДВ точно немає, і ніякого збою в системі автоматичного відшкодування теж немає... На кінець травня-червня у них (групи "Метінвест" - ред.) борг (з відшкодування ПДВ - ред.) було близько 4,5 млрд, на кінець минулого місяця це вже було близько 3,5 млрд. Мені здається, що цю інформацію запускають для того, щоб дискредитувати ті реальні дії, які відбуваються", - сказав Насіров.

Він також додав, що на сайті Держказначейства можна подивитися повний реєстр відшкодування ПДВ, яке відбувається кожного місяця: "Там можна побачити всі підприємства групи "Метінвест-холдингу", і там же можна побачити, скільки буде відшкодовано компаніям цієї групи", - додав Насіров.

Раніше в "Метінвесті" заявили, що у листопаді 2015 року всі підприємства холдингу відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ. У Групі припустили, що повернення податку, можливо, буде здійснюватися в "ручному" режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-