Німецькі фахівці допоможуть Україні реформувати транспорт

Німецькі фахівці допоможуть Україні реформувати транспорт

Укрінформ
Вже за кілька днів штат співробітників українського транспортного відомства поповниться кількома співробітниками з Німеччини, які допомагатимуть реформувати як автомобільну, так і залізничну інфраструктуру.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, який брав участь в Українсько-Німецькому економічному форумі в Берліні в п'ятницю.

«З наступного тижня до міністерства приєднаються кілька німецьких фахівців на постійній основі. Вони займалися питаннями дорожньої інфраструктури в Німеччині, мають великий досвід в управлінні залізничним транспортом», - повідомив Пивоварський.

Ці кілька фахівців працюватимуть разом з українськими колегами в Мінінфраструктури «над реформуванням дорожньої інфраструктури – це Укравтодор – і над продовженням реформування залізничної галузі України». Домовленість про те, що Україна отримуватиме не тільки технічну та експертну допомогу, а й перейде на новий якісний рівень співпраці, була досягнута із ході переговорів з держсекретарем Мінтранспорту ФРН Райнером Бомбою. Бомба двічі відвідував Україну, був присутній і на берлінському форумі, взявши участь у дискусії. Обидва відомства вже обмінялися делегаціями.

Брав участь у панелі, присвяченій інфраструктури та логістики, також один з нових членів правління ПАТ «Укрзалізниця» Штефан Хофсаес. Громадянин Німеччини нещодавно приєднався до команди «Укрзалізниці» і, за словами Пивоварського, «у багатьох німецьких бізнесменів той факт, що в управлінні наглядової ради такої структури з'явився їхній співвітчизник, є дуже важливим сигналом, що країна дійсно змінилася».

Відбулася відверта дискусія з більш ніж сотнею гостей про проблеми і потреби інфраструктури в Україні, необхідність фінансування портів, локомотивів, вагонів, доріг і іншого. Глава Мінінфраструктури оцінив її як позитивну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-