У Ле Бурже чекають на офіційну прем’єру українського Ан-178

У Ле Бурже чекають на офіційну прем’єру українського Ан-178

Укрінформ
Український новітній транспортний літак Ан-178 вперше буде представлений на 51 Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015", який проходитиме в передмісті французької столиці з 15 по 21 червня поточного року.

Про це повідомили у прес-службі організатора салону Французького об'єднання підприємств аерокосмічної промисловості (GIFAS), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали заявку на участь в салоні українського транспортного літака Ан-178", - зазначили організатори авіасалону.

За їхніми словами, літак буде офіційно представлений на паризькому авіасалоні вперше. Раніше інформацію про участь Ан-178 в "Ле Бурже-2015" українським ЗМІ підтвердив в.о. генерального конструктора Державного підприємства "Антонов" Дмитро Ківа.

Льотні випробування нового Ан-178 розпочалися в травні ц.р. ДК "Антонов" розпочала збірку другого дослідного Ан-178 для випробувань (вже виготовлений фюзеляж). Завод також готує документацію для початку серійного виробництва.

Читайте також: Ан-178 здійснив перший політ

Ан-178 - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн. Його швидкість становить 825 км/год, вантажопідйомність - 18 тонн (два стандартних морських контейнера) висота польоту - 12 км, дальність польоту – 5,5 тис км. Літак здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі з грунтовим покриттям, що робить його затребуваним і для потреб оборони.

За приблизними оцінками фахівців, вартість літака, в залежності від модифікації, становитиме від $25-40 млн. З задумом розробників транспортний літак має замінити турбогвинтові літаки Ан-12 та С-160, у більшості з яких вичерпується ресурс. Ан-178 схожий за силуетом вантажної кабіни на літаки С-160 і Ан-12, але випереджатиме їх за льотними характеристиками. Потенційний портфель замовлень на Ан-178 перевищує $4 млрд.

У GIFAS також нагадали, що крім Державного підприємства "Антонов" на участь в "Ле Бурже-2015" зареєструвалося ще 5 українських компаній. Зокрема, унікальні доробки галузі під Парижем мають намір представити Запорізьке акціонерне товариство "Мотор Січ", Державне підприємство "Івченко-Прогрес", Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова", Державне конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля та Публічне акціонерне товариство "ФЕД". Загалом, за словами представника GIFAS, 95% виставкових площ були зарезервовані упродовж п’яти місяців після оголошення про відкриття оренди павільйонів. Очікується участь щонайменше 2200 компаній-виробників. "Усі світові виробники літаків вже підтвердили свою присутність на Ле Бурже-2015", - додав співрозмовник агентства.

Читайте також: Шість українських компаній подали заявки на участь у "Ле Бурже-2015"

Нагадаємо, два роки тому справжньою зіркою авіасалону стала українська експозиція. Українські підприємства авіаційної та космічної промисловості успішно представили в Ле Бурже свою продукцію та власний авіакосмічний потенціал. 50-й авіасалон став віхою для світового позиціонування українських літаків сімейства "Антонов". В Ле Бурже вперше було представлено реактивний пасажирський літак Ан-158, який поряд із Ан-148 випускається серійно. Загалом до першої п'ятірки літаків, що відкрили авіашоу в паризькому передмісті увійшли, крім французьких та європейських літаків, два українських повітряних судна - пасажирський Ан-158 та транспортний Ан-70. Упродовж тижня українські літаки виконували програми демонстраційних польотів у французькому небі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-