У Мідоходів розповіли про "піраміду", вибудовану Клименком

Укрінформ
Моніторинговий центр Міндоходів донедавна контролював усі фіскальні транзакції українців.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.

«Так, дійсно, це правда. Інформацію передано в правоохоронні органи. Відкрито і багато внутрішніх розслідувань, і десятки кримінальних проваджень. Але це робота Генпрокуратури, а ми чим можемо, тим допомагаємо», - сказав Білоус.

Він, зокрема, пояснив, що спочатку був створений офіс великих платників податків, де сконцентрували фактично всю міць країни. «Потім було об'єднано моніторинговий, аналітичний, обліковий департамент, і фактично взято під контроль всі потоки, всі декларування. Паралельно під контроль потрапили конвертаційні центри, які існували за багато років до Клименка», - наголосив податківець.

«А далі попередники зробили крок вперед, і взяли контроль над усією системою. Вони, звичайно, хотіли залучити ці гроші в бюджет», - додав він.

За його словами, було збудовано «певну піраміду», діяли основні фіктивні групи і так звані сертифіковані площадки. «Звичайно, карали тих, хто не працював з мінімізаторами на цих площадках. Історії про те, в кого, як і що забирали, кого і як судили, кого карала прокуратура, з ким працював пан Андрій Портнов в судах - це все відомо», - сказав Білоус.

«Так що все працювало «класно», через один офіс. Ніхто нічого не боявся», - додав він.

За його словами, моніторинговий центр далі існуватиме. «Він існував і буде існувати. Він виконує важливу функцію і зараз дозволяє нам виявляти зловживання і шахрайство», - пояснив перший заступник міністра доходів і зборів України.

Він додав, що й досі тривають «чистки» у Моніторинговому центрі і взагалі в цілому по апарату.

Повністю інтерв'ю з Ігорем Білоусом читайте на нашому сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-