У Криму побудують найбільшу європейську вітроелектростанцію

У Криму побудують найбільшу європейську вітроелектростанцію

Укрінформ
Західно-кримськая ВЕС, проект якої реалізується в Криму інвесторами з Туреччини і Бельгії, стане однією з найбільших вітроелектростанцій у Східній Європі.

Про це в ході презентації проекту з будівництва вітроелектростанції, яка відбулася в рамках IV Міжнародного Чорноморського економічного форуму, заявив заступник голови Ради Міністрів АРК Рустам Теміргалієв, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд Криму пішов назустріч потенційному інвестору. Наразі під цей проект виділена земельна ділянка, на днях НЕК «Укренерго» уклала договір під'єднування на повну потужність - на 250 Мвт», - повідомив Теміргалієв.

За його словами, реалізація цього проекту дозволить не лише збільшити власне виробництво електроенергії з альтернативних джерел в Криму, але і істотно змінить географію потенційних інвесторів.

«Цей проект фінансується двома компаніями, одна з них представляє Туреччину, друга – Бельгію, під контролем Європейського банку реконструкції і розвитку», - зазначив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що від реалізації проекту виграють і жителі Чорноморського району, оскільки будуть створені нові робочі місця, а місцевий бюджет отримає додаткові прибутки.

За його словами, від спільних інвестицій у промисловість Криму 63% припадає на альтернативні види енергії.

«Кажучи про тенденції, хотілося б зазначити, що найближчими роками альтернативна енергетика збереже лідируючі позиції, а Крим зміцнить свої позиції лідерства з розвитку вітрової і сонячної енергетики в Україні», - підкреслив Теміргалієв.

Так, якщо в масштабах України об'єм енергії, що виробляється на альтернативних джерелах, не перевищує 1%, то в Криму ці показники, за деякими даними і декларованими потужностями, досягає 35%, а в загальній структурі електроенергії, що виробляється, складає близько 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-