ЄБРР надав Нафтогазу лише $66 мільйонів з $300 на закупівлю газу

ЄБРР надав Нафтогазу лише $66 мільйонів з $300 на закупівлю газу

Укрінформ
Нафтогаз зможе використовувати поновлюваний кредит на суму $300 млн від ЄБРР у повному обсязі після затвердження Кабміном фінплану компанії та продовження реформи корпоративного управління.

Про це пише прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Минулого тижня кредитний комітет ЄБРР погодив надання НАК «Нафтогаз України» $66 млн у рамках кредитної лінії ЄБРР на суму $300 млн для закупівлі Україною газу у європейських постачальників. ЄБРР констатує неповне виконання Урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління, та готовий поновити кредитування у повному обсязі, якщо Кабінет Міністрів України виконає декілька зобов’язань перед банком до кінця липня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Президент ЄБРР обіцяє і надалі підтримувати Україну

Зокрема, кредитний комітет ЄБРР взяв до уваги намір Кабінету Міністрів затвердити до кінця поточного місяця фінансовий план Нафтогазу та перелік очікуваних показників роботи наглядової ради Нафтогазу у прийнятній для банку формі.

«Ці кошти є важливими для підготовки України до зимового сезону в частині закупівлі необхідних обсягів газу. Разом з тим, ми з розумінням сприймаємо рішення ЄБРР і сподіваємось, що українська сторона оперативно надолужить виконання затвердженого плану реформи корпоративного управління», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Фінансовий план Нафтогазу, створений за міжнародними стандартами, був узгоджений наглядовою радою компанії та поданий на затвердження Кабінету Міністрів у квітні.

Кредитна лінія ЄБРР у розмірі $300 млн була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація Урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-