Нафта Brent торгується вище $49

Нафта Brent торгується вище $49

Укрінформ
Ціни на нафту малорухомі уранці в середу: підтримку котируванням надає геополітична напруженість на Корейському півострові і Близькому Сході, але подальший підйом ринку стримується зростанням експорту з країн ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,10 відсотка до $49,56 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $47,00 за барель, на 0,15 відсотка нижче попереднього закриття.

Обидва еталони подорожчали приблизно на 12 відсотків порівняно з мінімумами 21 червня, але пробити позначку в $50 за барель їм поки що не вдається.

"У "биків" на нафтовому ринку чимало проблем", - позначив Стівен Шорк із Schork Report, говорячи про зростання нафтовидобутку ОПЕК і високий рівень виробництва сировини в США.

Нафтовий картель ОПЕК і декілька країн поза організацією наприкінці травня домовилися продовжити терміни скорочення видобутку на дев'ять місяців до березня 2018 року заради відновлення балансу світового попиту і пропозиції.

Читайте також: Нафта Brent подешевшала до $49,40

Водночас у червні експорт нафти країнами ОПЕК збільшився другий місяць поспіль до 25,92 мільйона барелів за добу, що перевищує показник травня і аналогічного періоду минулого року на 450.000 барелів за добу і 1,9 мільйона барелів за добу відповідно, виходить з розрахунків Рейтер.

Деяку підтримку котируванням надає геополітична напруженість, що зберігається та обумовлена черговим пуском ракети КНДР і тертями між Катаром і низкою арабських країн на чолі з Саудівською Аравією і ОАЕ.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,74 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,72 долара за барель, що на 11 центів вище за рівень закриття торгів ($49, 61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-