Сєверодонецький

Сєверодонецький "Азот" відновлює роботу

Укрінформ
На Луганщині відновлює роботу ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот».

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Довготривалий простій ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот» припинено. Зараз ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот» готується до запуску виробництва аміачної селітри. Технологічний персонал тестується на відповідність кваліфікаційним вимогам. Аналогічну перевірку проходять обладнання та лінії енергоживлення", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що за прогнозами, перша партія мінеральних добрив буде вироблена до кінця липня.

Ця вагома подія, зазначають в обладміністрації стала можливою тому, що очільник області Юрій Гарбуз, крім численних письмових звернень до вищих органів державної влади, особисто спілкувався з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, керівництвом Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства палива та енергетики України, Міністерства аграрної політики та продовольства України тощо. Крім того, з метою вирішення гострого питання погашення заборгованості із заробітної плати голова облдержадміністрації провів перемовини з керівництвом холдингу OSTCHEM, позитивним наслідком яких можна вважати виплату працівникам частини заборгованості.

"Також під особистим контролем Юрія Гарбуза залишається будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська-Ювілейна», що надасть можливість приєднати область до об’єднаної енергетичної системи України, та, відповідно, забезпечить надійні умови роботи промислового комплексу Луганщини", - повідомляють в прес-службі.

Читайте також: Черкаський “Азот” поновив роботу після тримісячного простою

Нагадаємо, на підприємстві з квітня було оголошено період простою, а більша частина трудового колективу переведена на 2/3 ставки і не працювала, місяцями не отримуючи зарплати.

"Сєверодонецьке об’єднання Азот", як і низка інших хімічних заводів по Україні, належить до групи OSTCHEM Holding у у складі фінансово-промислової групи Group DF Дмитра Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-