Ощадбанк запевняє, що наслідки кібератаки не критичні

Ощадбанк запевняє, що наслідки кібератаки не критичні

Укрінформ
В Ощадбанку заявляють, що вірусна атака не мала критичного впливу на роботу основних систем банку.

Про це повідомляє прес-служба банку. 

«Глобальна вірусна атака, яка уразила комп'ютерні системи сотень компаній по всьому світові, не мала критичного впливу на роботу основних систем Ощадбанку», - йдеться в повідомленні. 

У банку зазначають, що в рамках виконання протоколів безпеки відповідні служби фінансової установи вчасно застосували певне обмеження функціоналу послуг банку - це дало змогу стабілізувати ситуацію. 

«Наразі тривають планомірні відновлювальні роботи, покликані остаточно повернути повний функціонал банківських сервісів державного банку. Станом на 10.00 в Ощадбанку повноцінно функціонують: 2212 банкоматів, контакт-центр, карткові операції, веб- та мобайл-банкінг «Ощад 24/7» та сервіс «Ощад PAY», - додають у фінустанові.

Оперативний центр, що працює в цілодобовому режимі, розробив чіткий план відновлення функціоналу сервісів банку, який поступово втілюється у життя. 

Безпеку та конфіденційність усіх банківських даних збережено, ситуація повністю контрольована і постійно поліпшується, запевнили в Ощадбанку.

Як раніше повідомив НБУ, робота низки банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється. Водночас усі процесингові центри країни працюють. Операції з платіжними картками здійснюються у звичайному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-