"Укренерго" уклала угоду про умови приєднання до європейської енергосистеми

Відео
Укрінформ
Національна енергетична компанія "Укренерго" сьогодні на Генеральній Асамблеї об'єднання європейських операторів енергоринку ENTSO-E підписала угоду про умови приєднання України до європейської енергосистеми.

Про це повідомив голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук у Фейсбуці

"Після двох років важкої підготовчої роботи, після десятків переговорів у Європі за останні півроку ми змогли відстояти наше право незабаром приєднатися до європейської енергомережі та одночасно розламати ще одну голку енергетичної залежності від російського агресора. Угода про умови приєднання сьогодні підписана у Брюсселі під час Генеральної Асамблеї об'єднання операторів систем передачі електроенергії ENTSO-E. Ми стаємо на шлях, з якого Україна не має схибити. Кілька років спільної роботи уряду, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Міненерговугілля, Укренерго та енергогенеруючих компаній попереду. Проект Дорожньої карти вже розроблено, всі вимоги до модернізації нашої енергосистеми містяться в Угоді", - написав Ковальчук.

Водночас він висловив переконання, що "приєднання разом зі впровадженням нового закону про ринок електроенергії дозволить об'єднати ринки з сусідніми країнами, дасть справжню конкуренцію, поборе монополії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-