Нафта дорожчає на очікуваннях даних щодо запасів у США

Нафта дорожчає на очікуваннях даних щодо запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у вівторок на тлі очікувань інвесторами даних Міненерго США та Американського інституту нафти (API) про запаси "чорного золота".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,28% - до 46,17 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,23% - до 43,48 долара за барель.

Інвестори очікують дані API про запаси нафти в США, які будуть опубліковані пізніше у вівторок. Трейдери також очікують статистики від Міненерго США щодо запасів "чорного золота" в країні. Аналітики, опитані агентством Reuters, вважають, що запаси скоротилися на 2,298 мільйона барелів або на 0,5% до 506,802 мільйона барелів. За підсумками тижня, що завершився 16 червня, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) зменшилися на 2,5 мільйона барелів або на 0,5% - до 509,1 мільйона барелів. При цьому експерти очікували зниження на 2,106 мільйона барелів або на 0,41% - до 509,394 мільйона барелів.

Раніше минулого тижня світові ціни на нафту падали на тлі побоювань інвесторів з приводу глобального надлишку сировини на ринку. Зараз нафтові ціни почали відновлення після спаду протягом останніх п'яти тижнів, зазначає агентство.

"(Ціни на нафту) сильно впали, оскільки новини були погані для ринку", - наводить агентство коментар головного ринкового аналітика CMC Markets Ріка Спунера (Ric Spooner). Тепер аналітик очікує "хороших шансів на хороші новини".

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,37 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,15 долара за барель, що на 11 центів вище за рівень закриття торгів ($46,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-