Автори блокади Донбасу віддали РФ мільярди з українського бюджету – Гройсман

Автори блокади Донбасу віддали РФ мільярди з українського бюджету – Гройсман

Укрінформ
Організатори блокади Донбасу, розпочатої в січні цього року, діяли в чіткій координації з росіянами і фактично сприяли передачі російській стороні промислових активів та корисних копалин з українських шахт.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю Ліга.net, повідомляє Урядовий портал.

«Те, що робили організатори блокади, вони робили в повній координації з росіянами. У цьому немає ніяких сумнівів. За великим рахунком, чого домагалися організатори? Дати росіянам привід просто забрати все майно на непідконтрольних територіях. І зараз всі наші корисні копалини, наше вугілля, всі наші меткомбінати працюють 100% на російську економіку. Вони самі, автори блокади, перенаправили мільярди з українського бюджету в російський бюджет. Ось що вони зробили», - сказав Прем’єр-міністр. 

При цьому він запропонував розібратися з однією з номінальних причин блокади, а саме – використанням так званої формули «Роттердам+» при закупівлі вугілля, залучивши незалежного регулятора, а саме – Національну комісію з питань регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг.  

«Уряд не встановлює тут ніяких нормативів, їх встановлює незалежна комісія, в якій немає наших (урядових) представників», - зазначив глава уряду.  

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гройсман заявляв, що в результаті торговельної блокади Донбасу Україна втратила 1% економічного зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-