Близько 20% військових частин ЗСУ перейдуть на нову систему харчування

Близько 20% військових частин ЗСУ перейдуть на нову систему харчування

Укрінформ
На нову систему харчування перейдуть близько 20% військових частин Збройних сил України до кінця 2017 року за планами реформування системи харчування військових.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє прес-центр Міністерства оборони.

"Заплановано, що до кінця 2017 року близько 20% військових частин Збройних сил України перейдуть на нову систему харчування. Реформування системи харчування передбачає закупівлю технічного обладнання для приготування їжі та створення відповідних умов як для приготування, так і харчування. На ці заходи у бюджеті цього року ми передбачили необхідну суму коштів", - наголосив Полторак і додав, що західна військово-морська база Військово-морських сил ЗС України повністю перейшла на нову систему харчування, згідно з якою військова частина закуповує продукти харчування, а готують їжу — військові кухарі.

Він також нагадав, що в новій системі харчування передбачено в десятки разів більше продуктів, понад 350.   

"Ми проводили експерименти у обраних військових частинах, аби обрати найкращий варіант системи харчування особового складу Збройних сил України. Обраний варіант дає можливість харчувати військовослужбовців за каталогом із понад 350 продуктів. Це в десятки разів більше, ніж було за старої системи", - нагадав Полторак.

Також, за інформацією прес-центру МОУ, міністр оборони наголосив, що перехід військових частин на нову систему харчування цього року відбудеться у кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня. Загалом заплановано, що повністю ЗС України перейдуть на нову систему харчування до кінця 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня, під час робочої поїздки до Одеського гарнізону міністр оборони України  перевірив результати впровадження реформи системи харчування військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-