Дані земельного кадастру захищатиме технологія Blockchain

Дані земельного кадастру захищатиме технологія Blockchain

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив постанову щодо захисту даних Державного земельного кадастру шляхом впровадження технології Blockchain. 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України з посиланням на рішення, яке було ухвалено на засіданні Кабміну 21 червня.

«Застосування технології Blockchain гарантує збереження даних Державного земельного кадастру та унеможливить стороннє втручання в систему», - підкреслив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він додав, що ця технологія є найбільш досконалою із існуючих на сьогоднішній день у світі у сфері захисту інформації.

При провадженні Blockchain експертну допомогу Мінагрополітики надаватиме міжнародна антикорупційна організація Transparency International Україна, яка згодом здійснюватиме зовнішній аудит коректності функціонування системи. Відповідний меморандум сторони підписали 16 червня.

Нагадаємо, Blockchain - це принципово нова технологія зберігання інформації, яка вже успішно застосовується в американських і західних банках. Основа технології Blockchain - в розподіленому зберіганні інформації. Це дозволяє зберігати важливу інформацію одночасно на багатьох серверах (у всіх учасників мережі), при цьому зберігати відкрито і безпечно. Інформацію, яка одночасно зберігається у багатьох місцях, неможливо підробити, неможливо вкрасти, тому що оригінальні записи тут же можуть бути відновлені з сусідніх джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-