Світовий банк допоможе Україні дерегулювати будівельну галузь

Світовий банк допоможе Україні дерегулювати будівельну галузь

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко підписав Меморандум між Мінрегіоном та Світовим банком щодо дерегуляції будівельної галузі.

Підписання документу відбулося в Будинку уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас дуже важливою є співпраця зі Світовим банком та Міжнародною фінансовою корпорацією, які постійно допомагають нам у вирішенні тих чи інших питань в напрямку покращення ведення бізнесу у будівельній галузі та, без перебільшення, поліпшення інвестиційного клімату в Україні», - сказав Зубко.

Він підкреслив, що для економічного зростання України стратегічно важливо мати високі позиції у рейтингу «Doing Business». “Це – маркер для інвесторів, знак малому і середньому підприємництву, що тут справді можна робити бізнес. Тому спільна діяльність України із Світовим банком спрямована на досягнення нашою країною гідних позицій у рейтингу. Саме тому сьогодні Мінрегіон підписує угоду про співпрацю із Міжнародною фінансовою корпорацією, яка входить до Групи Світового банку”, - сказав Зубко.

Ця угода впливає на дерегуляцію бізнесу в Україні, вдосконалення нормативно-правових актів у сфері дозвільних процедур у будівництві. Досягнення цих та інших індикаторів піднімає Україну у рейтингу «Doing Business».

Зубко також звернув увагу присутніх на те, що Україна зробила важливі кроки для просування у рейтингу. Зокрема, у 2017 році прийнято закони щодо удосконалення містобудівної діяльності, а також щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності. Крім того, було ухвалено низку підзаконних актів на виконання законів, що теж поліпшують умови ведення бізнесу. 

Також до кінця 2017-го планується прийняття закону, який вплине на поліпшення інвестиційного клімату в Україні."Хотів би підкреслити ще один момент. Це пряме збільшення доходів місцевих бюджетів, тому ми зараз наполягаємо у Верховній Раді на прийнятті цього закону", - додав віце-прем'єр.

У 2016 році (станом на червень 2016 р.) серед 190 країн Україна посіла у рейтингу «Doing Business» 80-те місце. За індикатором «Отримання дозволу на будівництво» – 140 місце.

Мета України - піднятися як мінімум на 10 позицій у рейтингу вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-