Україні треба шукати нові транспортні коридори в умовах російської блокади - Балчун

Україні треба шукати нові транспортні коридори в умовах російської блокади - Балчун

Укрінформ
Україна шукає нові транспортні ринки і транспортні коридори в умовах заблокованого кордону з Росією.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун.

"У нас заблокований східний кордон. Відомо, якими є відносини з Росією. Це гігантська проблема. Тому ми повинні шукати нові можливості, нові ринки транспортних перевезень, транзиту, нові транспортні коридори. Це стратегія на наступні 20-30 років, а не на зараз. Це бути або не бути Україні як державі-гравцеві на глобальному ринку транспортних перевезень, адже за контроль над транспортними коридорами велися війни від початку існування людства", - заявив Балчун.

За його словами, Укрзалізниця зараз відновила до себе довіру і її прийняли до лідерської групи в рамках проекту ТМТМ (Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут — ред.).

"Якщо раніше у проекті ТМТМ лідерами були три країни –  Казахстан, Грузія та Азербайджан, і вони вирішували, як далі транспортувати вантажі до Європи, то вдалося їх переконати, що варто долучити до нього Україну", - заявив Балчун.

Він підкреслив, що зараз саме Укрзалізниця готує в ТМТМ пропозицію щодо цін на перевезення на країни західної Європи, яка буде конкурентною для перевезень Транссибу (Транссибірська залізнична магістраль Росії -  ред.).

"Це не так легко, оскільки наш коридор складний: Китай-Казахстан-Каспійське море-Грузія-Азербайджан-Чорне море-Україна-кордон з Польщею, і це коштовна логістична операція. Але я переконаний, що ми надамо остаточну цінову пропозицію в рамках проекту", - резюмував керівник Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-