Нацбанк уточнив порядок ліцензування інкасаторів

Нацбанк уточнив порядок ліцензування інкасаторів

Укрінформ
Національний банк України уточнив порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації. Серед іншого, вимагатиметься підтвердження ділової репутації претендентів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Правління Національного банку України 13 червня 2017 року прийняло постанову “Про затвердження змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації”. Реалізація норм постанови спрямована на забезпечення єдиних підходів та централізацію процесів ліцензування Національними банком України», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку пояснюють, що підготовка цього документа зумовлена трансформацією регулятора та централізацією процесів ліцензування у Національному банку України. Постановою уточнюється порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації, зокрема: встановлено вимоги щодо надання юридичною особою одночасно з документами на паперових носіях копій цих документів в електронному вигляді у вигляді файлів, що містять скановані з паперових носіїв зображення документів. Уточнено строк перебігу розгляду Національним банком України пакета документів юридичної особи щодо можливості подовження строку розгляду документів за обгрунтованим клопотанням заявника, а також встановлення Національним банком України строку для усунення зауважень до поданих документів. 

Також визначено необхідність надання юридичною особою анкетної інформації, зокрема стосовно фінансового зобов'язання та фінансового стану, ділової репутації керівників, переліку осіб, які є власниками істотної участі в юридичній особі та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-