Укрзалізниця планує випустити корпоративні облігації та запозичити 2 мільярда

Укрзалізниця планує випустити корпоративні облігації та запозичити 2 мільярда

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» планує повернутися на ринок боргових цінних паперів України і має намір здійснити у 2017 році випуск корпоративних облігацій загальним обсягом 2 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба транспортного відомства.

«Випуск облігацій стане важливим кроком для фінансового оздоровлення залізничної галузі, оскільки сприятиме підвищенню ліквідності товариства, покращенню структури кредитного портфеля та, як наслідок, мінімізації фінансових ризиків за рахунок уникнення додаткових втрат у разі курсових коливань», - зазначив голова правління товариства Войцех Балчун.

Фінансові аналітики зазначають, що український ринок корпоративного боргу залишається дуже неактивним, рівень ліквідності в потенційних інвесторів високий, на ринку гостро відчувається дефіцит надійних позичальників, при тому що попит інвесторів на якісні боргові інструменти буде тільки зростати. Тому випуск облігацій ПАТ «Укрзалізниця» має всі шанси стати флагманським на фондовому ринку корпоративного боргу після довгої паузи та дасть поштовх для його розвитку. Даний фінансовий інструмент сприятиме розвитку не тільки фондового ринку, а й самої компанії.

Супроводжувати випуск та забезпечувати розміщення емісії після її затверждення Наглядовою радою буде компанія Concorde Capital, яка попередньо обрана андеррайтером випуску за результатами моніторингу послуг професійних учасників ринку за критеріями вартості послуг та досвіду надання послуг андеррайтингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-