Нацбанк спростив процедуру капіталізації банків та припинення діяльності

Нацбанк спростив процедуру капіталізації банків та припинення діяльності

Укрінформ
У Національному банку спростили процедуру капіталізації банку та порядок припинення банківської діяльності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Національний банк визначив процедуру спрощеної капіталізації банку та порядок припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи відповідно до вимог Закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», - йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни, які передбачають зменшення строків розгляду поданих до Національного банку документів та оптимізацію процедур капіталізації, внесені до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів. Зокрема: банк має право здійснити капіталізацію за спрощеною процедурою за умови отримання на це попередньої згоди Національного банку України. НБУ приймає рішення про надання банку попередньої згоди або про відмову в наданні попередньої згоди протягом десяти робочих днів після отримання документів. Також визначено спрощений порядок погодження змін до статуту банку, пов'язаних із збільшенням статутного капіталу за спрощеною процедурою, та упорядковано погодження набуття або збільшення істотної участі в банку при застосуванні спрощених процедур капіталізації та реорганізації банку.

Відповідні зміни передбачено постановою правління НБУ від 16 червня 2017 року №56 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”, яка набуває чинності з 20 червня 2017 року. Також постановою врегульовується питання припинення здійснення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи. Це дозволить банкам, які не можуть виконати вимоги Національного банку України щодо капіталізації, залишити банківський ринок без навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-