Нацбанк Білорусі уже не вважає російський рубль

Нацбанк Білорусі уже не вважає російський рубль "золотим резервом"

Укрінформ
Національний банк Білорусі повідомив, що з 1 липня перестане враховувати російський рубль у складі своїх золотовалютних резервів.

Як передає Reuters, з цього дня білоруський регулятор повністю перейде на міжнародні стандарти при розрахунку резервів, повідомляють "Вєдомості". Досі c 2004 р. він щомісяця публікував і показники резервів, розраховані за національною методикою, і показники, розраховані за методикою МВФ.

Національні стандарти, крім російського рубля, передбачали включення до складу резервів дорогоцінних каменів і металів, що не належать до монетарного золота. На 1 червня резерви Білорусі, розраховані за стандартами МВФ, становили $5,2 млрд, за національним стандартам - $5,6 млрд.

Рішення про перехід на єдиний розрахунковий показник міжнародних резервних активів (МРА) нацбанк прийняв «в рамках комплексної роботи з удосконалення підходів до управління золотовалютними резервами, проведеної з застосуванням досвіду, отриманого в ході участі в Програмі з консультування та управління резервами Світового банку, рекомендацій МВФ і практики управління офіційними резервними активами центральними банками інших держав»,цитує «Белта». Також регулятор врахував досвід співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, рейтинговими агентствами і банками-контрагентами, які при визначенні обсягу золотовалютних резервів Білорусі, як правило, орієнтуються на інформацію про показник резервів у розрахунку за стандартами МВФ.

Нацбанк збирається використовувати активи для «виконання відповідних зобов'язань Національного банку і Уряду Республіки Білорусь», також вони можуть виступати в якості додаткового джерела поповнення золотовалютних резервів, цитує Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-