Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США

Укрінформ
Ціна нафти знижується в середу, оскільки інвестори відіграють дані Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,86%, до 48,30 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 1,01% - до 45,99 долара за барель.

Згідно зі звітом API, запаси нафти в США за тиждень з 9 червня несподівано виросли на 2,75 мільйона барелів, до 511,4 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували зниження запасів на 2,7 мільйона.

Водночас підтримують зниження нафтових цін дані червневої доповіді ОПЕК про зростання видобутку нафти країн організації на 336,1 тисячі барелів на день у порівнянні з квітнем - до 32,139 мільйона барелів на добу. "Прогнози з приводу (цін - ред.) на нафту залежать від ефективності скорочення видобутку ОПЕК і збільшення запасів у США", - наводить агентство Рейтер слова аналітика Rivkin Securities Вільяма О'Локліна (William O'Loughlin).

ОПЕК і низка країн, які не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу з жовтневого рівня. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії було продовжено на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Тепер учасники ринку чекають на публікації пізніше у середу цих міненерго США щодо запасів "чорного золота" у країні. За прогнозом аналітиків, комерційні запаси нафти у країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 9 червня, знизилися на 2,995 мільйона барелів, або на 0,58% - до 510,205 мільйонів барелів.

Станом на 09:00 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,30 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,22 долара за барель, що на 50 центів нижче за рівень закриття торгів ($48,72).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-