У відновлення судноплавства на Дніпрі Україна і Білорусь інвестують $30 мільйонів

У відновлення судноплавства на Дніпрі Україна і Білорусь інвестують $30 мільйонів

Укрінформ
Україна і Білорусь готові інвестувати в реалізацію проекту з відновлення судноплавства річкою Дніпро 30 млн доларів.

Про це повідомляє аналітичний центр "Украгроконсалт" із посиланням на заступника міністра інфраструктури України Віктора Довганя.

«Ми разом хочемо відновити судноплавство Дніпром, щоб білоруські калій і нафтопродукти далі пішли Дніпром в Чорне море і звідти на експорт. Білоруська сторона готова вкласти $5 млн», — повідомив Довгань.

За словами заступника міністра, саме ця сума необхідна, щоб поглибити русло Дніпра на білоруській ділянці. У свою чергу, Україна на першому етапі за підтримки іноземних інвесторів планує інвестувати в модернізацію шлюзів і днопоглиблення близько $25 млн. Заступник міністра повідомив, що Міністерство інфраструктури отримало схвалення від природоохоронних відомств на проведення відповідних робіт.

Питання відновлення судноплавства по міжнародній водній магістралі Е-40 є одним з пріоритетів Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Україна і Білорусь ведуть також переговори про створення річкового транзитного хабу на кордоні — в селі Нижня Жара Гомельської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-