Гройсман - хорватським інвесторам: Базові умови для бізнесу в Україні вже створені

Гройсман - хорватським інвесторам: Базові умови для бізнесу в Україні вже створені

Укрінформ
Діапазон напрямків, в яких доцільно розвивати ділові стосунки між Україною та Хорватією, надзвичайно широкий і включає агросектор, металургію,  фармацевтику, машинобудування, енергетику, туризм, будівництво. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття українсько-хорватського ділового форуму в Загребі, повідомляє Урядовий портал.

«Ми маємо широкий спектр можливостей для нашої співпраці. Минулий рік показав, що обсяг двосторонньої торгівлі зростає – це добрий сигнал», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що Київ запрошує хорватські компанії брати участь у державних інфраструктурних програмах, проектах військово-технічного співробітництва, тим більше, що економіка України демонструє зростання й зміцнення, а уряд докладає всіх зусиль для покращання ділового клімату та інвестування.

«Базові умови для ведення бізнесу в Україні вже створені, - сказав глава уряду. – Будемо сприяти поглибленню ділових контактів між нашими країнами, вивчати сфери найбільшого інтересу».

Однією з таких сфер, на переконання  Гройсмана, є енергетика. «Ми вітаємо ініціативу створення газового коридору Хорватія – Угорщина – Україна, адже працюємо над диверсифікацією постачання газу, і дуже зацікавлені брати участь в ініціативі президента Хорватії «Адріатика – Балтика - Чорне море». Маємо тут величезні перспективи для  підвищення наших транзитних можливостей», - зауважив він

Захід став 12-тим за рахунком і другим за останні півроку. Форум пройшов в рамках офіційного візиту Володимира Гройсмана до Хорватії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-