Нафта зростає в ціні на заявах міністра енергетики Саудівської Аравії

Нафта зростає в ціні на заявах міністра енергетики Саудівської Аравії

Укрінформ
Світові ціни на нафту слабко ростуть у вівторок на упевненості міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха в швидкому відновленні балансу на ринку «чорного золота».

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,54% - до 48,55 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,50% - до 46,31 долара за барель.

Як повідомляє агентство Market Watch, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх висловив упевненість у тому, що "ребалансування ринку скоро набере обертів". "Насправді, на даний момент це хороші новини для торгівлі", - передає агентство слова аналітика SCI International Гао Цзяня (Gao Jian).

Стримують зростання цін дані про зростання числа бурових установок. Як повідомила Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 9 червня,  число бурових установок в США виросло на 11 штук, або на 1,2%, до 927 одиниць. Число нафтових бурових установок виросло водночас на вісім штук, або на 1,09% - до 741 одиниці, газодобувних - на три, або на 1,65%, до 185 штук. У річному вираженні число бурових виросло на 513 штук, або більш ніж в 2,2 разу.

За станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,52 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,23 долара за барель, що на 6 центів нижче від рівня закриття торгів ($48,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-