Держказначейство заявляє, що може втратити контроль за лотерейним ринком

Держказначейство заявляє, що може втратити контроль за лотерейним ринком

Укрінформ
Держказначейство вважає неефективною систему контролю, запропонованою Мінфіном у нових ліцензійних умовах.

Про це йдеться у відповіді Держказначейства на запит "5 каналу".

Як наголошують у казначействі, у нових ліцензійних умовах можна буде контролювати лише державні тиражні лотереї з використанням електронних систем сплати за участь в лотереї. 

При цьому, як зазначається в офіційній позиції Держказначейства, жодного аналізу та контрольних дій за самим процесом проведення лотерей казначейством не здійснюється, оскільки це не передбачено чинним законодавством.

Однак при цьому у нових ліцензійних умовах для провадження лотерейної діяльності, які розроблені Міністерством фінансів України і опубліковані на офіційному сайті відомства, контроль за проведенням лотерей покладається на Держказначейство України. Дана норма виписана у підзаконному акті попри те, що закону, який би регламентував здійснення Державним казначейством контролю за проведенням лотерей в Україні - наразі немає.      

Крім того, у відповіді Держказначейства йдеться про те, що у проекті нових ліцензійних умов на казначейство планується покласти контроль не лише за традиційними тиражними лотереями, а й за іншими, в тому числі, Інтернет-лотереями, миттєвими тощо. Як зазначає Держказначейство, такий контроль не буде дієвим, бо можливості казначейства наразі дозволяють по суті лише формувати статистичні дані про сплату за участь в лотереї. При цьому дані беруться з бази даних, яку формують самі ж оператори ринку. 

На переконання Державного казначейства України, враховуючи вищезгадане, функцію контролю за проведенням лотерей слід закріпити за Державною фіскальною службою України. 

Раніше Антимонопольний комітет також висловив свої претензії щодо недосконалості проекту нових ліцензійних умов Міністерства фінансів України і відмовився їх погоджувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-