Кредитний посередник має належати до резидентів - Нацбанк

Кредитний посередник має належати до резидентів - Нацбанк

Укрінформ
Національний банк встановив вимоги до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування, якими, зокрема, передбачено, що кредитний посередник має належати до резидентів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Відповідно до встановлених НБУ вимог, кредитний посередник повинен: належати до резидентів та мати повну цивільну дієздатність, мати достатній рівень знань у сфері споживчого кредитування, мати бездоганну ділову репутацію, відповідати встановленим вимогам протягом усього періоду своєї діяльності. Таку відповідність постійно контролюватиме банк, з яким кредитний посередник уклав договір», - йдеться в повідомленні.

Якщо кредитний посередник відповідає усім вимогам, то він має право розпочати свою діяльність після укладення з банком посередницького договору та оприлюднення банком даної інформації на власному сайті.

У разі невідповідності кредитного посередника встановленим НБУ вимогам банк повинен: достроково розірвати з ним посередницький договір, звернутися до НБУ для виключення інформації про кредитного посередника з переліку, припинити видачу споживчих кредитів із залученням такого кредитного посередника.

У Нацбанку зазначають, що відповідальність за порушення кредитним посередником законодавства лежить на банку, з яким кредитний посередник уклав посередницький договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-