Україна сьогодні обговорить з Шефчовичем питання збереження транзитного статусу

Україна сьогодні обговорить з Шефчовичем питання збереження транзитного статусу

Укрінформ
Українська делегація сьогодні обговорить з віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем питання щодо збереження за Україною транзитного статусу. 

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталя Бойко, коментуючи участь України у Восьмому Міжнародному форумі з енергетики для сталого розвитку. 

"У нас є активні переговори з Брюсселем, і сьогодні ми будемо додатково говорити з Шефчовичем, уже є домовленість про зустріч. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти за Україною транзитний статус", - зазначила Бойко. 

За її словами, від російської сторони, напротивагу, продовжують лунати заяви щодо доцільності побудови нових транзитних потужностей в обхід України. 

"Ми розуміємо, що месиджі Новака (міністр енергетики РФ. - Ред.) спрямовані на те, щоб дати Європі сигнали щодо їх намірів по OPAL та NordStream-2. Ми, уряд загалом, Нафтогаз активно працюємо над тим, щоб не допустити перенесення політичної площини в енергетику. Ми чітко розуміємо, що NordStream-2 є політичним, а не економічним проектом", - зазначила Бойко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-