Китайська біржа купила український банк

Китайська біржа купила український банк

Укрінформ
08 червня 2017 Фонд державного майна України та Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) уклали договір купівлі-продажу 99,9% акцій Українського банку реконструкції і розвитку.

Про це повідомляється на сайті Фонду держмайна.

Після підписання договору Голова Правління, Генеральний директор компанії Bohai Commodity Exchange Co., Ltd Ян Дун Шенг подякував Фонду державного майна за роботу з ВОСЕ і висловив сподівання на співпрацю над іншими проектами, а також запропонував ФДМУ укласти Меморандум про співробітництво.

«Тепер, коли у нас є банк, ми будемо плідно працювати над тим, щоб допомагати Україні проводити ефективну приватизацію, і поширюватимемо інформацію про українські приватизаційні перспективи серед своїх клієнтів», – підкреслив Ян Дун Шенг.

Очільник ФДМУ Дмитро Парфененко зазначив, що Фонд розглядає цей проект як пілотний, після якого будуть реалізовані й інші, не менш важливі проекти у рамках подальшої співпраці: «Вітаю прихід великої китайської компанії на український ринок. Мені приємно, що саме ваша компанія стала партнером Фонду. Ми з вами зробили хороший почин на майбутнє. Ваш досвід дуже цінний для нас».

BOCE придбала пакет акцій УБРР за ціною 82,83 млн. грн.

BOCE – найбільша спотова товарна біржа у Китаї з річним обором в 1 трлн. дол. США. Компанія заснована у 2009 році за участі приватних китайських інвесторів, декількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзинь, КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-