Нафта зросла в ціні після вчорашнього падіння

Нафта зросла в ціні після вчорашнього падіння

Укрінформ
Нафта зросла в ціні в четвер після вчорашнього падіння, але сьогодні на неї чекає низка загроз, включаючи вибори в Великій Британії, виступ колишнього директора ФБР перед Конгресом і розвиток дипломатичного конфлікту довкола Катару.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в червні зросли в ціні на 0,59% до $ 45,98 за барель. На ICE Futures Exchange нафту марки Brent подорожчала на 0,67% до $ 48,38 за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту різко впали в ціні після того, як стало відомо, що запаси нафти у США зросли вперше за дев'ять тижнів, посиливши занепокоєння, що  обсяг видобутку нафти в США, що зростає, вдарить по спробам ОПЕК і її союзників знизити пропозицію нафти.

Управління з енергетичної інформації повідомило в середу, що запаси нафти, бензину і дистилятів у США зросли за тиждень з 20 по 26 травня. Запаси нафти в США зросли майже на 3 300 000 барелів, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 3 500 000. Запаси бензину тим часом зросли на 3 324 000 барелів, а запаси дистилятів - на 4 400 000, хоча очікувалося, що вони зростуть всього на 580 тис. і 280 тис. відповідно.

Більше, ніж очікувалося, збільшення запасів бензину здивувало інвесторів, оскільки влітку в США зазвичай починається автомобільний сезон, коли нафтопереробна активність зростає.

Днем раніше Управління з енергетичної інформації знизило свій прогноз щодо цін на нафту і підвищило свій прогноз щодо обсягу видобутку нафти в США у 2018 р.

Управління з енергетичної інформації заявило, що ціни на нафту марки West Texas Intermediate складуть наступного року в середньому $ 53,61 за барель, знизивши свій прогноз на 2,7%. Прогноз на 2017 р. воно збільшило на 0,2% - до $ 50,78.

Початок тижня був важким для нафти: в понеділок вона впала в ціні більш ніж на 1% після того, як Саудівська Аравія та інші арабські країни розірвали дипломатичні відносини з Катаром, викликавши серед інвесторів побоювання, що міжнародна угода про скорочення обсягів видобутку нафти опиниться під загрозою.

Проте напруга на Близькому Сході знизилася в останні кілька днів - після того, як міністр нафти Кувейту Ессам аль-Марзук заявив, що Катар дотримується угоди ОПЕК щодо обмеження обсягів виробництва.

«Катар... дотримується рішення скоротити обсяг виробництва і виконує свої зобов'язання на 93-102%», - заявив міністр нафти Кувейту.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,47 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,15 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($ 48,06).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-