Торговельні преференції зблизять ринки України та Європи - Кубів

Торговельні преференції зблизять ринки України та Європи - Кубів

Укрінформ
Рішення Європейського парламенту про надання додаткових торговельних преференцій є підтримкою України у її євроінтеграційному виборі.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє Урядовий портал.

"Рішення Європарламенту про надання додаткових торговельних преференцій є підтримкою України у її євроінтеграційному виборі. А також інструментом підтримки експортерів, щоб частково компенсувати втрату російського ринку збуту. Це підтвердження довіри ЄС до України та її експортерів, готовність сприяти нашому подальшому торговельно-економічному та політичному зближенню Україна-ЄС на усіх рівнях", - прокоментував Кубів рішення Європарламенту.

Додаткові преференції передбачають поглиблену лібералізацію для сільськогосподарської та промислової продукції походженням з України у вигляді як додаткових обсягів безмитних тарифних квот, так і скасування ввізних мит. Фактично це розширення можливостей для вітчизняних експортерів у виході на ринки держав-членів ЄС. Зазначені преференції мають діяти три роки паралельно з функціонуванням режиму Повної та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ).

“Надання додаткових преференцій для українських експортерів - це політично та економічно важливе рішення, прийняття якого демонструє готовність Європарламенту розглядати Україну, як надійного партнера”, - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Наступний крок – схвалення регламенту Радою ЄС. Українська сторона розраховує на прискорений розгляд даного питання та його остаточне прийняття перед Самітом Україна – ЄС, що відбудеться в Києві 13 липня 2017 року.

Дана законодавча ініціатива – результат спільної роботи представників уряду України, Верховної Ради, Європейської комісії та Європарламенту.

Як відомо, Європарламент проголосував за надання Україні тимчасових автономних торговельних преференцій поза дією положень поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Законодавчу резолюцію підтримали під час голосування 1 червня 475 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-