НАТО може дозволити Укроборонпрому участь у своїх тендерах

НАТО може дозволити Укроборонпрому участь у своїх тендерах

Укрінформ
Агенція НАТО з підтримки та постачання (АНПП) виступила з пропозицією включити підприємства ОПК України до переліку виробників продукції оборонного призначення. 

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому. 

"Таким чином, державний концерн “Укроборонпром” може отримати дозвіл на участь в тендерах на постачання товарів та послуг в інтересах країн-членів та партнерів Альянсу в рамках програми “Несистемні брокерські послуги", - йдеться в повідомлені. 

В місії України при НАТО зауважили, що Україна стала першою серед східноєвропейських партнерів НАТО, якій запропоновано таку можливість, що є свідченням визнання в НАТО можливостей оборонної промисловості нашої держави та поглиблення довіри до неї.

При цьому в прес-службі концерну нагадали, що підприємства-учасники Укроборонпрому активно переходять на міжнародні стандарти роботи - 70% із них вже сертифіковані за ISO 9001 та впроваджується система управління та гарантування якості AQAP 2000. 40 підприємств-учасників Укроборонпрому отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення. Запровадження роботи з каталогом допомогло Укроборонпрому швидко знайти європейських постачальників на заміну російським, підкреслили у концерні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-