Мінекономіки підтверджує консультації з Росією в рамках СОТ

Мінекономіки підтверджує консультації з Росією в рамках СОТ

Укрінформ
Україна прийняла запит про готовність проведення консультацій з РФ в рамках механізму врегулювання суперечок СОТ.

Про це інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"19 травня 2017 року Україною отримано офіційну вимогу від Росії на проведення консультацій в рамках механізму врегулювання суперечок СОТ у зв’язку із, як заявлено Російською Федерацією, "сталою практикою торговельних обмежень". 29 травня 2017 року Україна прийняла запит про готовність у проведенні зазначених консультацій, діючи у відповідності із нормами, принципами та зобов’язаннями, взятими нею при вступі до СОТ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві заявляють, що Російська Федерація застосовує практику постійних обмежень законних прав та інтересів України, зокрема продовжуючи введення цілеспрямованої торгівельної агресії проти України: "Вимога Росії про проведення консультацій в рамках СОТ - є черговим кроком економічного, торгового та правового тиску на Україну".

"З метою забезпечення захисту прав та інтересів України, Мінекономрозвитку України разом з іншими заінтересованими державними органами уважно аналізує та опрацьовує вимогу Російської Федерації, а також заходи, що оскаржуються в ній".

Нагадаємо, протягом останніх двох років Україна оскаржила в СОТ неправомірність запровадження РФ обмежень на імпорт залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання походженням з України, а також у зв’язку з обмеженням транзиту з території України через територію Російської Федерації у треті країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-